CAT ESP

El Bloc: Dret administratiu

RSS

Delicte contra la Hisenda Pública

21/07/2017

Per cometre un delicte contra la Hisenda Pública, ja sigui estatal, autonòmica, local, etc., cal que deixis de pagar els tributs (impostos, taxes, contribucions, etc.) que et pertoquen, que deixis d’ingressar quantitats retingudes o que s’haguessin de retenir, en una quantia superior als 120.000,00 €. També el pots cometre si obtens indegudament devolucions o beneficis fiscals (bonificacions, reduccions, deduccions, desgravacions o exempcions).

El delicte contra la Hisenda Pública està castigat amb penes de presó d’un a cinc anys i amb una multa que pot anar des del total de la quantitat defraudada fins a un màxim de sis vegades aquesta quantitat.

Cal tenir clar doncs, que es produeix la defraudació quan, per exemple, voluntàriament causes un dany a l’administració a l’hora de liquidar els impostos, o declares dades inexactes, o les amagues, o simplement no realitzes les declaracions tributàries obligatòries, causant un dany patrimonial a l’administració.

Per tant, si en algun moment reps una devolució d’Hisenda que saps que no et pertoca, des del Bufet Molina Bosch et recomanem que ho comuniquis el més aviat possible, per tal d’evitar que t’acusin d’algun tipus de delicte fiscal.

Delicte contra la Hisenda Pública Facebook Twitter Linkedin Google +

Problemàtica amb els expedients de nacionalitat espanyola

23/06/2017

Recentment s’ha aprovat una nova normativa en matèria de concessió de la nacionalitat espanyola que obliga a resoldre els expedients en menys d’un any, gràcies a l’ús en el procés de les noves tecnologies. El problema és que els expedients de nacionalitat iniciats el 2015 i 2016, abans de la nova normativa, estan molt més endarrerits que els del 2016 iniciats en base a la nova normativa, ja que aquests últims es tramiten en gran part per via telemàtica.

Així doncs, en el moment en què la plataforma de tràmits de nacionalitat estigui definitivament completada, els expedients iniciats el 2016 per via telemàtica poden ser els primers que es tramitin i resolguin.

El problema no és senzill de solucionar; per un costat els estrangers que heu sol·licitat la nacionalitat el 2015 esteu en el dret que els vostres expedients siguin tramitats de forma preferent a qualsevol presentat amb posterioritat, però per l’altra els nous expedients telemàtics s’han de resoldre per llei en menys termini i, de fet, es pot fer.

En quin ordre es resoldran i quan? Des del Bufet Molina Bosch esperem poder donar-vos una resposta concreta ben aviat.

Problemàtica amb els expedients de nacionalitat espanyola Facebook Twitter Linkedin Google +

Has de sortir del país amb molts diners en efectiu?

17/06/2016

Si estàs pensant en entrar o sortir de l’Estat espanyol amb 10.000,00 € o més, has de saber que estàs obligat a fer una declaració prèvia als serveis duaners en la que hauràs d’explicar d’on provenen, perquè els faràs servir, l’itinerari i el mitjà de transport d’aquests diners.

També hauràs de fer aquesta declaració si estàs pensant en moure dins el territori de l’Estat espanyol una quantitat igual o superior als 100.000,00 €.

En ambdós casos la declaració l’has de fer tant si portes els diners en metàl·lic (euros o moneda estrangera), xecs o qualsevol altre mitjà físic (inclòs els electrònics) concebut per ser utilitzat com a mitjà de pagament al portador.

Des del Bufet Molina Bosch et recomanem que abans de fer qualsevol operació d’aquest tipus ens ho consultis, ja que les autoritats no només et poden retenir els diners que portes i deixar-te amb només 1.000,00 € en efectiu, sinó que et poden imposar sancions que poden anar des dels 600,00 € fins el doble del valor de la quantitat que t’intervinguin.

Has de sortir del país amb molts diners en efectiu? Facebook Twitter Linkedin Google +
Pàgines:
1

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación