CAT ESP

El Bloc: Consum

RSS

Com puc evitar que al meu edifici hi hagi un habitatge d’ús turístic?

27/10/2017

L’única manera d’evitar que al teu edifici algun propietari utilitzi el seu pis com a habitatge d’ús turístic és que la pròpia Junta de propietaris ho prohibeixi expressament.

 

I com es fa això? Doncs cal que es reuneixi formalment la Junta i aquesta aprovi per una majoria de quatre cinquenes parts la modificació dels estatuts de la comunitat, fent constar expressament que a l’edifici queda prohibit l’ús dels habitatges com a habitatges d’ús turístic. No és suficient amb un simple acord de Junta, sinó que és estrictament necessari que aquesta prohibició consti als estatuts de la comunitat.

 

Un cop aprovada la modificació dels estatuts és necessari que s’inscriguin al registre de la propietat corresponent. Amb això queda assegurat que qualsevol propietari o persona que vulgui comprar un habitatge de l’edifici pugui conèixer aquesta prohibició.

 

Cal tenir en compte, però, que aquesta modificació dels estatuts no pot afectar a aquells pisos que ja s’estan utilitzant en aquell moment com a habitatges d’ús turístic. En aquests casos l’única manera d’evitar que es pugui continuar amb aquesta activitat, és que l’habitatge d’ús turístic provoqui molèsties greus que afectin la convivència de la resta de la comunitat. Si això és així es pot instar al propietari que cessi immediatament l’activitat.

 

Des del Bufet Molina Bosch recomanem a les comunitats de propietaris que no vulguin que cap dels habitatges que la conformen s’utilitzin amb finalitats turístiques, que modifiquin els estatus de la comunitat per incloure una prohibició d’ús turístic dels habitatges.

Com puc evitar que al meu edifici hi hagi un habitatge d’ús turístic? Facebook Twitter Linkedin Google +

Els centres de bronzejat

16/06/2017

Els centres de bronzejat artificial són establiments comercials ens els quals els consumidors poden utilitzar dispositius d’emissió de raigs ultraviolats per enfosquir la pell. Aquests mateixos dispositius, però, es poden trobar a centres d’estètica, perruqueries, gimnasos, etc.

El personal que s’encarregui de l’activitat ha de tenir la formació sanitària corresponent, i els centres han de disposar de cartells visibles al públic on informin no només de les obligacions de protecció que cal seguir, com ara l’ús d’ulleres de protecció, sinó també les prohibicions i advertiments de seguretat que cal tenir en compte.

Aquesta informació també l’han de facilitar a tots els consumidors mitjançant fulletons informatius.

Els establiments estan obligats a portar un llibre de manteniment dels dispositius d’emissió de raigs ultraviolats  i a sotmetre’ls a una revisió periòdica anual. La realització de la revisió i l’estat correcte del dispositiu cal que constin amb una etiqueta visible a l’aparell de color groc (la de color vermell indica que la màquina és fora de servei).

 

Des del Bufet Molina Bosch recomanem que abans d’utilitzar aquests dispositius comprovis que el centre segueix totes les mesures de seguretat adequades i que efectivament consti l’etiqueta groga corresponent i en vigor.

Els centres de bronzejat Facebook Twitter Linkedin Google +

Has de llogar un vehicle aquestes vacances?

15/07/2016

Et recomanem que revisis l’estat del vehicle abans de signar el contracte: xassís, vidres, para-xocs, focus, etc., per comprovar si té algun desperfecte. Si en té algun de significatiu, fes-ho constar al contracte per evitar que quan tornis el vehicle et puguin dir que ha estat culpa teva.

També cal que comprovis quin tipus d’assegurança és la que cobreix el vehicle, per exemple si és a tot risc o no, i si existeix algun tipus de franquícia. Si és així cal que tinguis en compte que en cas d’un sinistre et tocarà pagar una part de la reparació.

Per últim i com a recomanació general a l’hora de signar el contracte, has de tenir en compte que els contractes s’han de redactar de forma concreta, clara i senzilla de manera que s’entenguin i sense que facin referència a documents o textos que no et facilitin amb l’entrega del contracte.

Des del Bufet Molina Bosch et recomanem que si has de llogar un vehicle, ho facis en un establiment adherit al Sistema Arbitral de Consum, ja que si tens qualsevol queixa o reclamació et serà molt més fàcil efectuar-la.

Has de llogar un vehicle aquestes vacances? Facebook Twitter Linkedin Google +
Pàgines:
1

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación