CAT ESP

El Bloc: Protecció de dades

RSS

Què és el dret a l’oblit?

26/05/2017
El dret a l’oblit és el dret que té qualsevol persona a demanar la supressió de les seves dades personals quan, per exemple, ja no siguin necessàries per a la finalitat per a la que van ser recollides, o bé quan hagin quedat obsoletes o bé ja no tinguin rellevància ni interès públic.

Així doncs, si et trobes en una d’aquestes situacions pots o bé exercir el dret a l’oblit directament contra el cercador d’Internet, com bé poden ser GoogleYahoo o Bing, o bé directament contra el web que mostra la informació que vols suprimir.

Cal tenir en compte, però, que el web que mostra la informació pot tenir una legitimació expressa per fer-ho, de manera que pot denegar l’exercici del dret a l’oblit. En canvi, pot ser que el cercador d’Internet no en tingui cap i sí concedeixi la supressió de les dades. En aquest segon cas succeirà que les dades continuaran apareixent al web en origen però els cercadors no les mostraran a les seves llistes de resultats.

Des del Bufet Molina Bosch recomanem que exerceixis el dret a l’oblit tant als cercadors mitjançant els formularis que tenen habilitats a tal efecte, com directament al web que mostra la informació que vols que se suprimeixi.
Què és el dret a l’oblit? Facebook Twitter Linkedin Google +

Puc penjar fotografies dels meus fills a les xarxes socials?

30/12/2016
La resposta és sí, sempre que comptis amb el consentiment de l’altre progenitor. Es a dir, per penjar una fotografia dels teus fills a Internet és necessari que ambdós progenitors hi estigueu d’acord.

La publicació de fotografies dels fills a Internet és una qüestió que pertany a la potestat parental i no pas a la guarda i custòdia. D’aquesta manera, encara que ambdós progenitors estigueu separats o divorciats i encara que un de vosaltres tingui atribuïda la guarda i custòdia en exclusiva, haureu de convenir conjuntament si publiqueu o no fotografies dels vostres fills, mentre tots dos progenitors mantingueu la responsabilitat parental respecte dels fills comuns.

Una bona manera de prevenir malentesos quan els pares estigueu separats o divorciats es fer constar al conveni regulador si un dels progenitors pot penjar una fotografia encara que no compti amb el consentiment de l’altre i, en cas afirmatiu, quin o quins tipus de fotografies es poden penjar.

Des del Bufet Molina Bosch creiem que així podeu evitar malentesos, sobretot si un dels dos té per costum publicar moltes fotografies a les xarxes i, l’altre, en canvi, no n’és gens partidari.
Puc penjar fotografies dels meus fills a les xarxes socials? Facebook Twitter Linkedin Google +

Puc exhibir fotografies d’altres persones al meu web?

11/03/2016

La resposta és sí, sempre que tinguis el consentiment exprés d’aquella persona en concret per fer-ho. És a dir, que si la persona que apareix a la foto t’ha donat el seu consentiment perquè puguis exhibir la seva imatge al teu web, podràs fer-ho. Però tenint sempre en compte que el consentiment és revocable en qualsevol moment.

En canvi, si has fet la fotografia sense el permís de la persona que hi apareix i has decidit exhibir-la al teu web sense obtenir-ne el seu consentiment, la persona afectada no només pot exigir-te que la treguis sinó que, a més a més, et pot demanar una indemnització per danys i perjudicis sempre que, evidentment, pugui acreditar-los.

Per tant, des del Bufet Molina Bosch et recomanem que si vols penjar fotografies al web de la teva empresa, o bé obtinguis el seu permís escrit per fer-ho, o bé facis les fotografies de manera que no s’hi pugui reconèixer ningú (difuminant les cares, que apareguin d’esquenes, etc.).

Facebook Twitter Linkedin Google +
Pàgines:
1 2 3 4 5

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación