CAT ESP

El Bloc: Varis

RSS

Què és el dret a l’oblit?

26/05/2017
El dret a l’oblit és el dret que té qualsevol persona a demanar la supressió de les seves dades personals quan, per exemple, ja no siguin necessàries per a la finalitat per a la que van ser recollides, o bé quan hagin quedat obsoletes o bé ja no tinguin rellevància ni interès públic.

Així doncs, si et trobes en una d’aquestes situacions pots o bé exercir el dret a l’oblit directament contra el cercador d’Internet, com bé poden ser GoogleYahoo o Bing, o bé directament contra el web que mostra la informació que vols suprimir.

Cal tenir en compte, però, que el web que mostra la informació pot tenir una legitimació expressa per fer-ho, de manera que pot denegar l’exercici del dret a l’oblit. En canvi, pot ser que el cercador d’Internet no en tingui cap i sí concedeixi la supressió de les dades. En aquest segon cas succeirà que les dades continuaran apareixent al web en origen però els cercadors no les mostraran a les seves llistes de resultats.

Des del Bufet Molina Bosch recomanem que exerceixis el dret a l’oblit tant als cercadors mitjançant els formularis que tenen habilitats a tal efecte, com directament al web que mostra la informació que vols que se suprimeixi.
Què és el dret a l’oblit? Facebook Twitter Linkedin Google +

T’has trobat un cotxe aparcat al teu gual i no pots entrar al teu pàrquing?

25/11/2016

Passa cada dia al matí i a la tarda. Vius al davant o al costat d’una escola i a l’hora d’entrada i de sortida de las criatures el pares estacionen en doble fila, o deixen el cotxe a sobre de la vorera mentre entren a l’escola a buscar els nens; inclús el deixen en el gual d’entrada a l’aparcament de casa teva. Quan arribes a casa et trobes que no pots entrar al teu garatge perquè hi ha un cotxe que t’ho impedeix.

Si avises fent sonar la botzina del teu cotxe i el propietari apareix immediatament, no passa res. Ara bé, si per més que la facis sonar, no apareix el conductor, cal que avisis a la grua municipal. Però compte! Si en el temps que passa des que has avisat a la grua i mentre no arriba, apareix el conductor del vehicle i vol marxar del lloc, no el privis de fer-ho posant-te, per exemple, davant del seu cotxe o situant el teu vehicle de forma que no pugui marxar, tot esperant que arribi la grua. Estaries cometent un delicte lleu de coaccions, castigat amb una pena de multa d’un a tres mesos.

Si et trobes en aquesta situació, des del Bufet Molina Bosch et recomanem que deixis marxar el vehicle però que prenguis fotos per deixar-ne constància i, quan arribi la grua, expliquis què ha passat. Si això passa vàries vegades, val més presentar una queixa a l’ajuntament perquè col·loqui algun agent per regular la circulació dels vehicles que paren a recollir el nens i aleshores el tindràs a prop perquè pugui posar una multa a un vehicle si li ho demanes.

T’has trobat un cotxe aparcat al teu gual i no pots entrar al teu pàrquing? Facebook Twitter Linkedin Google +

Qui ha de pagar la taxa judicial?

02/09/2016

Tornem de vacances amb una bona notícia, tot i que encara hauria pogut ser més bona, com tot seguit explicarem. El Tribunal constitucional ha anul·lat gairebé totes les taxes judicials que encara s’estaven pagant fins ara i que afectaven a les empreses amb forma societària, ja fossin de gran o de petit volum de facturació.

Aquesta sentència, de 29 de juliol de 2016, va començar a desplegar els seus efectes a partir del 15 d’agost, o sigui que amb les noves demandes que es presentin a partir del mes de setembre, les empreses no patiran tant per accedir a la justícia i reclamar allò que consideren legítim.

Però com dèiem, aquesta notícia només és bona en part, ja que el recurs només afectava a una part de les taxes, de manera que, ara per ara, les empreses societàries encara han de pagar una part de la taxa judicial per plantejar demandes en l’àmbit civil, però no en la resta d’ordres jurisdiccionals, ni tampoc per presentar recursos en segona instància o cassació.

Així doncs, des del Bufet Molina Bosch estem molt contents d’aquesta bona nova, però confiem en què més endavant s’abolirà definitivament la taxa a les societats per plantejar demandes en l’ordre civil o, si més no, es reduirà sensiblement.

Qui ha de pagar la taxa judicial?
Varis   
Facebook Twitter Linkedin Google +
Pàgines:
1

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación