CAT ESP

És possible mentir en un judici?

14/02/2014
Sí, és possible. Però només ho poden fer determinades persones. Però quines?

Doncs bé, en el procés penal només poden mentir els denunciats, els investigats i els encausats. I ho poden fer tant com vulguin perquè la Constitució espanyola reconeix el dret a no confessar-se culpable, que és el mateix que admetre el dret a mentir. Així doncs, si s’opta per mentir i el jutge se n’adona, no podrà imposar una pena més elevada per aquest motiu.
 
Tant en el procés civil com en el laboral pot mentir la part que ha posat la demanda i la part demandada. Ara bé, si mentir acaba suposant que no ens donin la raó en el procediment, en l’àmbit civil suposa automàticament que ens condemnin en costes. En el procés laboral en canvi, només es condemnarà a pagar les costes si el jutge considera que qui ha interposat la demanda ho ha fet de forma temerària.
 
Qui no pot mentir mai en cap moment, amb l’advertiment que si ho fa se’l pot condemnar per un delicte de fals testimoni, és el denunciant, la víctima-denunciant, els testimonis en qualsevol procés, els pèrits i qualsevol altra persona que no es pugui considerar com a part afectada en el procediment.
 
Des de Bufet Molina Bosch recomanem sempre consultar amb un advocat abans d’iniciar cap tipus de procediment i preguntar-li sempre quines conseqüències pot suposar mentir en un procés judicial.
És possible mentir en un judici?
Facebook Twitter Linkedin Google +

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación