CAT ESP

Acomiadament de persones especialment protegides

10/04/2012
No hem de pensar que perquè una dona treballadora està embarassada, de baixa maternal, amb reducció de jornada per cuidar els seus fills… per això no la poden acomiadar. L’empresari ho pot fer, però en el cas que sigui per motius disciplinaris, no en tindrà prou amb pagar el total de la indemnització; haurà d’acreditar que té suficients motius per justificar l’acomiadament. Si no els té, l’acomiadament serà nul.
Si es tracta d’un acomiadament objectiu per causes econòmiques, i són certes les causes, l’empresari pot triar lliurement els treballadors que vol acomiadar (inclús les embarassades), i només queden indemnes els representants dels treballadors.
En canvi, si en l’últim any un treballador ha litigat contra l’empresa, per exemple, perquè ha impugnat una sanció, una modificació de les condicions laborals, un trasllat, una situació de mobing… gaudeix del que se’n diu la garantia d’indemnitat. Aquesta garantia, impedeix que l’empresari el pugui acomiadar, tot i que en alguns casos es permet, si el jutge aprecia que concorren causes idònies.
Facebook Twitter Linkedin Google +

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación