CAT ESP

Què passa si us embarguen un local quan us falta poc per liquidar la hipoteca?

07/02/2014
Com sabeu, la crisi econòmica ha provocat que els bancs embarguin en massa habitatges i locals per cobrar-se els crèdits hipotecaris que els deutors no han pogut afrontar. Al contrari del que alguns podeu pensar, un cop embargat l’immoble, aquest no passa directament a disposició del banc, sinó que el jutjat organitza una subhasta on el major postor és qui s’emporta el local. Ara bé, què passa si a la subhasta no apareix ningú que se’l vulgui quedar?
 
En aquests casos, si la finca era el vostre habitatge habitual, el banc amb qui vau firmar la hipoteca pot quedar-se’l per un valor superior al 70% del preu de taxació, o bé pel 60% si el que es deu és inferior al 70%.  Ara bé, si l’immoble no és el vostre habitatge habitual, el percentatge mínim que el banc està obligat a pagar es redueix al 50%. En qualsevol cas, disposareu de tres opcions davant d’una subhasta sense èxit:
 
-  Si el que us quedava per pagar al banc és superior al percentatge que he comentat, podeu reclamar-li que us perdoni el total del vostre deute, però poden no fer-vos cas i reclamar-vos la diferència que falti per pagar, embargant-vos altres béns (el salari, dipòsits, etc.)
 
-  Si el que mancava per pagar és inferior al percentatge establert però teniu altres deutes pendents, el banc està obligat a retornar la resta dels vostres deutes fins a arribar a cobrir el 50 o el 70 per cent depenent de si es tracta del vostre habitatge habitual o no.  
 
-  Si no teniu cap altre deute pendent, i el que us quedava per pagar és inferior al percentatge corresponent, podeu reclamar al banc que us retorni la diferència a favor vostre.   
 
Així doncs, aquesta setmana el Bufet Molina Bosch us recomana que, en cas que desgraciadament us embarguin un immoble quan us faltava poc per liquidar la hipoteca, no us penseu que està tot perdut, perquè molt probablement en podreu treure algun sobrant que us permeti tirar endavant durant uns mesos o liquidar altres deutes.
Facebook Twitter Linkedin Google +

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación