CAT ESP

Compra de productes de segona mà a través d’Internet o en establiments especialitzats

31/01/2014
Últimament s’estan normalitzant molt les compres de productes de segona mà. Podeu fer-ho a través de pàgines web que connecten interessos de particulars, o bé adquirir productes usats en locals comercials. L’inconvenient d’aquestes operacions és que proporcionen menys garanties al comprador, en cas que el producte sigui defectuós.
 
En el cas dels locals comercials, us han d’oferir entre un any i dos de garantia, però haureu de demostrar que no n’heu fet un mal ús i que per tant, el producte no funciona per culpa vostra. Així doncs, us recomanem que abans de comprar, i per tal d’evitar ensurts, us assegureu que els productes de segona mà funcionen correctament. En qualsevol cas, l’establiment ha de disposar de fulls de reclamació i us ha de facilitar un tiquet o factura amb la qual pugueu demostrar la data de la compra i el preu que heu pagat pel producte.  
 
Pel que fa a les operacions de compravenda entre particulars gràcies a plataformes de contactes per Internet, les vostres garanties es redueixen molt. És el comprador qui té la responsabilitat de comprovar l’estat del producte i que funciona correctament. Si després us trobeu que falla o hi ha algun defecte que no havíeu advertit, disposeu de sis mesos per reclamar al venedor que us retorni els diners, però haureu de demostrar que el defecte ja existia abans de comprar-lo i que no ho vau poder advertir tot i que vau fer les comprovacions pertinents.
 
Així doncs, des del Bufet Molina Bosch recomanem que si compreu productes de segona mà, els comproveu detalladament i sense presses abans de pagar-ne el preu, i que demaneu el nom i l’adreça del venedor, sobretot si és particular, per si després li heu de reclamar quelcom.
Facebook Twitter Linkedin Google +

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación