CAT ESP

Accidents de trànsit a causa de la irrupció d’un animal a la carretera

11/07/2014

Si teniu un accident de trànsit per culpa de la irrupció espontània d’un animal salvatge a la carretera, podeu reclamar a l’administració una indemnització pels danys que heu patit, però no sempre i en tots els casos?

El primer que cal determinar és si l’administració és la titular de la via, ja que en les autopistes de peatge la responsable és l’empresa concessionària i, per tant, l’administració no hi té res a veure.

En segon lloc caldrà esbrinar si l’animal ha aparegut a dins la via per una causa imputable a l’administració o no. Cal tenir en compte que la presència d’animals a la via per sí sola no comporta l’obligació d’indemnitzar, ja que sovint pot resultar inevitable, ja sigui perquè hi han accedit per un entrada o sortida de vehicles, o per l’acció d’un tercer, etc. Per tant, caldrà comprovar si l’administració ha complert amb totes les mesures de seguretat possibles i necessàries per minimitzar el risc d’entrada d’animals salvatges. Una falta de conservació de la tanca perimetral de l’autovia, per exemple, pot ser una causa que comporti que l’administració us ha d’indemnitzar en aquesta mena de casos.

Com que la casuística és molt variada des del Bufet Molina Bosch us recomanem que, si patiu un accident d’aquesta mena, tireu fotografies en la mesura que pugueu dels entorns de la carretera, senyals de trànsit, desperfectes a les tanques... i ho porteu a un advocat per veure si hi ha possibilitats d’iniciar una reclamació o no.
Facebook Twitter Linkedin Google +

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación