CAT ESP

Fracture (Gregory Hoblit, 2007)

21/07/2014

Aquesta és la pel·lícula més moderna que hem comentat fins ara. Com en la majoria dels casos, es tracta altre cop d'un film nord-americà i, és clar, es nota que tenen una llarga tradició en el gènere, però també que cada cop necessiten rebuscar més la trama per poder oferir un metratge original. Ho reconec, és una de les coses que em molesta cada cop més del cinema americà. La falta d'idees autèntiques els porta a crear trames sovint poc creïbles.

En aquest cas, es tracta d'un personatge de mitjana edat, intel·ligent, metòdic i complex, encarnat per Anthony Hopkins, que dispara a la seva muller a sang freda, de forma premeditada i perfectament calculada per tal que no se'l pugui incriminar. L'acusen i el porten a judici, renuncia al seu advocat i es defensa a sí mateix enfront d'un jove fiscal brillant, protagonitzat per Ryan Gosling.

No dubto que hom no es pugui defensar a sí mateix en judici, però el protagonista ho fa d'una forma tan acurada, serena, inclús prepotent, que es fa difícil de creure que hi hagi algú que es pugui comportar d'aquesta manera en el seu primer judici, i menys encara en un d'aquesta transcedència. Tots els advocats recordem els nostres primers judicis i no és gens fàcil, oi?

Tot i així, la trama està ben muntada, es manté el suspens fins al final, la música acompanya perfectament les escenes i els actors fan grans interpretacions. Sobretot m'ha sorprès molt agradablement la de Ryan Gosling, que fa molt creïble el seu personatge. No tan així en el cas de Hopkins, que per més bé que interpreti el seu paper, fa difícil de creure que hi pugui haver algú amb aquest perfil. Però és la imatge que acompanya aquest gran actor, que no és la primera vegada que encarna aquest tipus de personatges (recordem el cèlebre Annibal Lecter).

Així doncs, el Bufet Molina Bosch us recomana aquesta pel·lícula perquès us la mireu una nit tranquil·la. No es fa gens pesada i segur que us agradarà el desenllaç final. I de pas, fixeu-vos en  els títols de crèdit inicials. Estan muntats de manera que dóna la sensació que es fusiona la realitat amb la ficció.

Fracture (Gregory Hoblit, 2007)
Facebook Twitter Linkedin Google +

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación