CAT ESP

Què és el delicte de sedició?

30/09/2014

Segons el Codi penal espanyol cometran un delicte de sedició aquells que s’alcin pública i tumultuàriament per impedir, per la força o fora de les vies legals, que s’apliquin les lleis o que qualsevol autoritat, corporació oficial o funcionari públic exerceixi legítimament les seves funcions o compleixi els seus acords o les resolucions administratives o judicials.

Per tant, des del Bufet Molina Bosch creiem que no cometen un delicte de sedició els que acudeixin a les manifestacions que s’han convocat avui davant de tots els ajuntaments de Catalunya en contra de la suspensió per part del Tribunal Constitucional de la Llei de consultes no referendàries i el Decret de convocatòria de la consulta del 9 de novembre de 2014.

En cap cas s’han convocat aquestes manifestacions amb l’objectiu d’impedir que s’apliquin les lleis, si no per fer valdre una reivindicació, concretament, la de que es pugui votar en una consulta organitzada pel govern de la Generalitat. A més, el dret de manifestació també està reconegut a la pròpia Constitució espanyola com a dret fonamental, sempre que es faci de forma pacífica, com és el cas

Facebook Twitter Linkedin Google +

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación