CAT ESP

No retorneu les arres duplicades en tots els casos

17/10/2014

La majoria tenim al cap com funciona més o menys una operació de compra-venda d’un habitatge en la que s’hagi pactat prèviament que s’entrega una quantitat en concepte d’arres. Ara bé, el que ja no se sap tant és què passa si algú té un dret de tanteig sobre aquest mateix immoble.

El propietari d'una finca ha d'informar necessàriament de qualsevol negoci de venda que afecti l'immoble a qui disposa d'un dret de tanteig sobre el mateix, per si aquest vol comprar pel mateix preu i condicions. Com que se l’ha d’informar per escrit, de manera que en quedi constància, cal tenir en compte com afecta això al document d’arres que prèviament s’hagi signat amb el possible comprador.

Si el que ostenta el dret de tanteig està disposat a comprar pel mateix preu, la comunicació que se li ha fet és una oferta vinculant per al venedor i ja no es pot canviar el preu ni les condicions. Això vol dir que haureu de desfer les arres que havíeu pactat amb l’interessat a comprar i formalitzar la venda amb el que ostenta el dret de tanteig.

Per aquest motiu el Bufet Molina Bosch us recomana que introduïu al contracte d’arres una clàusula que us permeti resoldre-les sense que hagueu de tornar-les duplicades en el cas que qui té el dret preferent de tanteig, el faci valdre.

Facebook Twitter Linkedin Google +

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación