CAT ESP

Està prohibit exhibir banderes independentistes en un recinte esportiu?

24/10/2014

El Codi penal no contempla en cap cas que exhibir una bandera estelada suposi cometre un delicte o una falta. Per tant, cap agent de l’autoritat pot detenir a una persona pel sol fet d’exhibir-ne una.

Per altra banda existeix la llei de prevenció de la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància a l’esport, que prohibeix exhibir banderes, pancartes, símbols o altres senyals que fomentin els comportaments violents o que continguin missatges vexatoris o intimidadors per a qualsevol persona per raó del seu origen ètnic, geogràfic o social.

Aquesta llei contempla sancions que poden anar des dels 150,00 € fins als 650.000,00 € i la prohibició d’entrar en recintes esportius per temps d’un mes i fins a cinc anys.

Des del Bufet Molina Bosch creiem que exhibir una bandera estelada no pot suposar en cap cas una infracció d’aquesta llei, entre d’altres motius perquè aquesta bandera no suposa un acte de violència, ni de racisme, ni de xenofòbia ni d’intolerància. A més, no hi ha cap sentència en tot l’Estat que prohibeixi exhibir l’estelada. La bandera estelada simplement suposa una opció política plenament legal en el nostre ordenament jurídic emparada, a més, pel dret fonamental a la llibertat d’expressió.

Facebook Twitter Linkedin Google +

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación