CAT ESP

La parella de fet pot demanar una pensió de viduïtat?

31/10/2014

Actualment les parelles de fet no ho tenen gens fàcil per accedir a la prestació de viduïtat. Una sentència d’aquest mateix any del Tribunal Constitucional ha canviat els paràmetres per accedir-hi, de manera que no la podran rebre aquells membres de parelles de fet que no s’haguessin inscrit en un registre d’unions estables de parella del municipi o que no haguessin formalitzat aquesta unió mitjançant escriptura pública. Tenint en compte que la immensa majoria de les parelles de fet a Catalunya no han fet ni una cosa ni l’altra, quan un dels membres mori, el problema és greu.

Així doncs, si per constituir-se en parella de fet s’ha d’anar a un registre específic o a la notaria, i per casar-se, sigui un casament civil o religiós, també cal signar un registre, des del Bufet Molina Bosch entenem que el més pràctic és casar-se i així accedir automàticament a tots els avantatges que ofereix el sistema a aquest tipus d’unions, no només pel que fa a la prestació de viduïtat sinó també en altres supòsits, com quan toca acceptar una herència.

Ara bé, si per convicions resulta que no voleu formar un matrimoni però tampoc esteu disposats a perdre l’opció a gaudir d’aquesta prestació, cal que aneu ràpidament a formalitzar la unió a una notaria o al registre específic del vostre municipi, si és que n’hi ha, ja que cal que estigueu inscrits almenys durant dos anys.

Facebook Twitter Linkedin Google +

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación