CAT ESP

És delicte desobeir a un agent de l’autoritat?

07/11/2014

El Codi penal contempla tres tipus d’infraccions per sancionar a qui no obeeix als agents de l’autoritat. De menor gravetat a major són:

La desobediència lleu consisteix en no obeir a un agent de l’autoritat quan ordena alguna cosa. Per exemple un agent de l’autoritat us ordena que li entregueu una caixa de cartró que teniu damunt d’una taula i us hi negueu. En aquests casos us poden imputar una falta de desobediència que està sancionada amb una multa de deu a seixanta dies.

La resistència és oposar-se activament a una ordre. Per exemple, si us prenen aquesta caixa de cartró i empenyeu a l’agent per intentar recuperar-la. En aquests casos el delicte està sancionat amb una pena de sis mesos a un any de presó.

I per últim l’atemptat, que consisteix a resistir-se greument o agredir a un agent de l’autoritat, per exemple si li doneu un cop o el feu caure a terra perquè us ha pres una caixa de cartró. En aquests casos la pena prevista és d’un a tres anys de presó.

Des del Bufet Molina Bosch us recordem que si un agent de l’autoritat us demana que obeïu una ordre, ho heu de fer; però si no ho voleu fer perquè considereu que és una ordre injusta, feu-ho de forma passiva per tal d’evitar que us puguin imputar un delicte de resistència o d’atemptat.

Facebook Twitter Linkedin Google +

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación