CAT ESP

Com puc gestionar el patrimoni d’un incapaç si encara no sóc el seu tutor?

14/11/2014

Una persona esdevé incapaç quan deixa de tenir la capacitat suficient per prendre decisions, i això pot venir donat per una malaltia mental (per exemple l’alzheimer) o física (una tetraplègia). En aquest segon cas no és que no pugui prendre decisions sinó que no les pot formalitzar.

Normalment en aquests casos es farà un procediment judicial d’incapacitació i el jutge designarà un tutor de l’incapaç. Ara bé, aquest procediment trigarà uns quants mesos i potser durant aquest lapse de temps us interessa vendre alguna propietat de l’incapaç, demanar algun préstec en nom seu... per exemple per pagar-li una residència o un tractament mèdic costós.

Per prevenir aquesta situació, cal que sigueu previsors i, abans que passi tot això, demanar-li que us signi un poder notarial en el que us habiliti per fer aquest tipus de negocis quan no pugui fer-ho per sí mateix.

Hi ha diferents tipus de poders notarials per prevenir aquesta mena de situacions. Cada un serveix per una cosa diferent. Per això, des del Bufet Molina Bosch recomanem que ho consulteu amb el vostre advocat i així podreu decidir quin poder és el que millor s’adapta al vostre cas concret. 
Facebook Twitter Linkedin Google +

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación