CAT ESP

Us poden reclamar qualsevol deute per sempre més?

16/01/2014
Les entitats dedicades al cobrament de deutes últimament estan comprant de forma massiva a les entitats bancàries paquets de crèdits incobrats, per un preu que pot ser la meitat o inclús menys del total dels crèdits. Un cop han comprat aquests crèdits del banc, aquestes entitats es dediquen a mirar de cobrar-los amb tàctiques agressives contra els deutors, però sense fer servir la violència física. El seu benefici rau en la diferència entre el que han pagat al banc i el que aconsegueixen cobrar dels deutors.
 
Bé, sapigueu que aquesta mena de deutes prescriuen, aquí a Catalunya, al cap de 10 anys (a Espanya prescriuen als 15 anys) des de que us l’hagin reclamat per últim cop. Això vol dir que si han transcorregut més de 10 anys des de l’última reclamació que us va fer l’entitat financera, no us poden obligar a pagar-lo.
En canvi, si han transcorregut 8 anys des de que us el van reclamar per última vegada mitjançant un burofax o altra mecanisme que en deixi constància, això interromp la prescripció i el termini de deu anys torna a començar a comptar des de zero.
 
També cal dir que el període de prescripció dels deutes és inferior en determinats tipus de deutes; en alguns casos pot se de tres anys o d’un any (ex. els lloguers).
Per tant, des del Bufet Molina Bosch us recomanem que abans d’abonar un deute antic que us el reclamin ara, consulteu amb un advocat per tal de saber si el deute està prescrit o no.
Facebook Twitter Linkedin Google +

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación