CAT ESP

Com se segueix un procediment penal contra un menor?

05/12/2014

Als menors de 18 anys però majors de 14 que cometen un delicte o una falta se’ls tracta diferent que als majors d’edat. D’entrada, la jurisdicció que els haurà de tractar és la jurisdicció de menors, i serà la Fiscalia de Menors qui investigui els fets.

En els processos de menors, si la víctima i el menor denunciat hi estan d’acord, es permet que s’iniciï un procés de mediació per intentar que el menor pugui reparar el dany que hagi causat. Això sí, prèviament caldrà que el menor reconegui els fets.

Quan la Fiscalia considera que ja ha investigat els fets, llavors l’expedient passa a mans del Jutjat de Menors, que s’encarregarà de fer el judici. Les penes que pot imposar el jutge de menors no són les mateixes que les dels adults, sinó que varien en funció de la situació personal, familiar, social i educativa o laboral de cada menor.

Us recomanem que en cas que tingueu un fill que es troba immers en un procés de menors, contracteu un advocat habilitat per exercir a la jurisdicció de menors. Al Bufet Molina Bosch podeu comptar amb un advocat habilitat que de ben segur us podrà ajudar.

Facebook Twitter Linkedin Google +

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación