CAT ESP

Com us heu de comportar davant d’un cobrador de deutes?

12/12/2014

Com us heu de comportar davant d’un cobrador de deutes?

Hi ha diferents companyies que es dediquen a cobrar deutes a morosos. La més coneguda a Espanya és el Cobrador del frac. Als seus webs diuen que respecten escrupolosament la legalitat, però una cosa és el que diuen i l’altra el que fan.

L’estratègia d’alguns d’aquests col·lectius no es basa únicament en disfressar-se i presentar-se al teu lloc de treball o al teu domicili per fer-te passar vergonya en el teu entorn. N’hi ha que també es dediquen a trucar-te insistenment a hores intempestives, a cridar-te, a amenaçar-te i a coaccionar-te per intentar cobrar el deute el més aviat possible. A més, afegeixen uns interessos completament desproporcionats, considerats usurers, sobre el deute inicial.

Davant d’una situació d’aquest tipus, el Bufet Molina Bosch us recomanem el següent:

No heu de pagar al cobrador mentre el creditor inicial no us comuniqui fefaentment que li ha cedit el deute; us podríeu trobar que pagueu al cobrador i no quedeu alliberats del deute.

El cobrador no us pot cridar, insultar ni agredir, encara que estigueu a la seva oficina. Porteu un telèfon amb càmara digital i graveu-lo sense por. No us ho pot impedir ni li heu de demanar que ho consenteixi.

No heu de pagar interessos ni despeses que augmentin el deute de forma desproporcionada. Com a molt, l’interès legal del diner des que us van reclamar el deute per escrit.

Demaneu els rebuts i factures de tot allò que li aneu a pagar.

Facebook Twitter Linkedin Google +

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación