CAT ESP

És possible condemnar algú per escriure missatges discriminatoris, d’odi o violència a les xarxes socials?

27/03/2015

El Codi penal castiga als que provoquin a la discriminació, a l’odi o a la violència contra grups o associacions, ja sigui per motius racistes, d’ideologia, religió, sexe, ètnia, nacionalitat, etc.

Per tant, són constitutius de delicte els missatges enviats per alguns usuaris contra els catalans que malauradament viatjaven en l’avió que s’ha accidentat als Alps francesos?

Creiem, també malauradament, que difícilment seran condemnats els autors d’aquests missatges ja que el Tribunal Suprem interpreta que perquè aquests missatges puguin constituir un delicte, han de contenir expressions que demanin directament que es cometin accions concretes contra grups o associacions per motius ideològics, racistes, religiosos, ètnics o per l’origen nacional que tinguin.

Això és així per la mala redacció que es va fer de l’article 510 del Codi penal i que ha significat que no s’hagin condemnat grups que han expressat opinions contràries, per exemple, als jueus o als immigrants. 

Ara bé, des del Bufet Molina Bosch creiem que tot i que hi hagi poques possibilitats d’èxit en les denúncies que s’hi interposin, cal continuar denunciant aquests missatges davant els jutjats. Creiem que els discursos discriminadors, d’odi i violència no poden tenir cap empara legal sigui quin sigui el seu fonament, i és necessari que els òrgans judicials actualitzin, en aquests casos, els criteris alhora de decidir què és condemnable i què no.
Facebook Twitter Linkedin Google +

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación