CAT ESP

Incompliment del règim de visites i de pagar la pensió d’aliments

10/04/2015

Quan es dicta una sentència en un procediment de divorci o de guarda i custòdia (en cas de parella de fet), el jutge estableix unes mesures respecte de la relació dels progenitors amb els fills. Fonamentalment, aquestes mesures són la distribució dels règims de convivència dels fills amb cada un dels progenitors i l’establiment d’una pensió d’aliments que ha d’abonar un progenitor a l’altre, si s’escau.

Heu de saber que l’incompliment d’aquestes mesures pot tenir conseqüències penals en algun supòsits. Així, si el progenitor a qui li toca conviure amb els fills, no va a recollir-los a casa de l’altre progenitor, se’l pot condemnar com a autor d’una falta d’incompliment d’obligacions familiars de fins a dos mesos de multa o fins a trenta dies de treballs en benefici de la comunitat. La mateixa sanció tindria el progenitor que no permet que l’altre s’endugui els fills quan li correspon.

Si l’incompliment, però, prové del fet de no pagar la pensió d’aliments durant dos mesos seguits o durant quatre mesos no consecutius, pot ser condemnat a una pena de tres mesos a un any de presó o una multa de sis a vint-i-quatre mesos.

Des del Bufet Molina Bosch us recordem que en cap cas es pot deixar de pagar la pensió perquè l’altre progenitor no us entrega els fills quan toca; i a l’inrevés, no es pot deixar d’entregar els fills perquè no l’altre no paga la pensió.

Facebook Twitter Linkedin Google +

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación