CAT ESP

Acomiadaments per causes econòmiques injustificats

30/04/2015

Des de la reforma laboral de 2012, els empresaris podeu afrontar una situació de crisis indefinida, per exemple, de descens de la producció o de la facturació, acomiadant alguns treballadors de la plantilla.

Si bé es cert que n’hi ha prou amb acreditar que compliu amb uns requisits que marca la normativa laboral, el que matitzen els jutges és que es pugui adoptar qualsevol tipus de mesura només pel fet de complir amb aquests requisits. Posem un exemple: tindria sentit que una empresa que factura entorn de 500.000 € l’any, amb una plantilla de deu treballadors, n’acomiadi vuit perquè durant dos anys seguits ha facturat 495.000 €? La solució seria més que discutible.

Aquest és un cas exagerat, però permet extrapolar-ho a altres supòsits més complexes per veure que, tot i que els empresaris heu de tenir mitjans per afrontar aquestes crisis, no els podeu fer servir de forma abusiva o amb mala fe respecte dels treballadors.

Així doncs, des del Bufet Molina Bosch us recomanem que valoreu bé l’abast de les mesures per afrontar una crisi empresarial; n’hi ha de moltes menes i algunes conjuguen bé els interessos tan a l’empresari com dels treballadors; així us evitareu que un jutjat declari que unes extincions de contractes estan injustificades i us costi més el remei que l’enfermetat.

Facebook Twitter Linkedin Google +

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación