CAT ESP

Solucions per quan presenteu liquidacions telemàtiques d’impostos fora de termini

28/03/2014

Molts petits empresaris, ja sigueu autònoms o societats civils o mercantils, us gestioneu vosaltres mateixos les declaracions d’impostos i les presenteu telemàticament a Hisenda amb el vostre propi certificat. També ho feu molts particulars amb la vostra declaració de la renda. Això suposa que quan s’acosta la data límit per presentar la liquidació, ens posem nerviosos si tenim problemes informàtics.

No us preocupeu. Si no teniu culpa, Hisenda no us pot aplicar una sanció o recàrrec per haver presentat els impostos uns dies més tard, sempre i quan ho justifiqueu. De fet, en el cas dels resums anyals i declaracions informatives, disposeu de tres dies addicionals per presentar els models. En la resta de casos, haureu d’acreditar, segons correspongui, que us ha entrat un virus a l’ordinador on teniu el certificat digital, que el problema va ser del proveïdor d’Internet o de la mateixa pàgina d’Hisenda, que estava col·lapsada. Inclús podríeu al·legar que estàveu malalts i no vàreu poder anar a l’oficina.

És clar, tot això s’ha de documentar. Des del Bufet Molina Bosch aconsellem que, en el cas que hagueu tingut problemes informàtics, guardeu una imatge de la pantalla on es reflecteixi l’error del sistema, el mail que heu enviat al proveïdor d’Internet i la resposta que us ha donat; i en el cas que haguéssiu estat malalts, el comunicat de baixa pertinent.

Això sí, si el resultat us sortia a ingressar, doneu ordre a la vostra oficina bancària que faci l’ingrés a Hisenda i després ja presentareu la liquidació pertinent.
Facebook Twitter Linkedin Google +

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación