CAT ESP

Acomiadament de treballadora de la llar

29/05/2015

Si teniu contractada alguna persona que us fa les feines de la llar i ja no necessiteu els seus serveis, podeu acomiadar-la sense necessitat d’una causa concreta, és a dir, no cal que hagi fet alguna cosa malament. Ara bé, haureu de complir amb unes formalitats:

  1. Comunicar-ho per escrit
  2. Donar-li un preavís de 7 o 20 dies (depenent de la data del contracte). Mentrestant continuaria treballant i cobrant el mateix però tindria dret a reduir la jornada setmanal per buscar una nova feina
  3. Pagar-li una indemnització de 7 o 12 dies per any treballat (depenent de la data del contracte), amb un màxim de sis mensualitats

També podeu acomiadar-la de forma disciplinària i aleshores no li heu de pagar la indemnització ni donar-li el preavís, però sí comunicar-ho per escrit. En aquest cas, però, necessiteu una causa, que heu de detallar a la carta d’acomiadament.

En qualsevol dels dos casos, el/la treballador/a de la llar us podria posar una demanda judicial per acomiadament improcedent i, si li donessin la raó, aleshores tindria dret a una indemnització de 20 dies per any treballat, amb un màxim de dotze mesos. Sigui quina sigui la vostra posició en un conflicte d’aquest tipus, el Bufet Molina Bosch us pot assessorar i defensar en judici, si cal.

Facebook Twitter Linkedin Google +

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación