CAT ESP

Atenció amb la reforma del Codi Penal! (II) – La cadena perpètua

12/06/2015

Com ja us vàrem anunciar al post anterior, el dia 1 de juliol entrarà en vigor una reforma molt important del Codi penal. Un dels aspectes més rellevants que s’han introduït amb aquest canvi és la presó permanent revisable.

La presó permanent revisable, com el seu nom indica, és una pena de presó de durada indeterminada, el final de la qual està subjecte a un règim de revisió judicial.

Aquesta pena només s’imposarà en supòsits de gravetat excepcional, com són els casos d’assassinat especialment greus (víctima menor de setze anys o persona especialment vulnerable, assassinat subsegüent a un delicte contra la llibertat sexual...), homicidi del rei o la reina, homicidis en cas d’organitzacions o grups terroristes, genocidis o crims de lesa humanitat entre d’altres.

La primera revisió judicial d’aquesta pena no es podrà produir abans que s’hagin complert els primers vint-i-cinc anys de pena, i sempre que es donin unes circumstàncies personals, socials, familiars, de comportament i reinserció favorables.

Des del Bufet Molina Bosch creiem que la pena de presó permanent revisable és un eufemisme del que es coneix com a cadena perpètua, tot i que a la pràctica ja existia des que el 2003 es va modificar el Codi penal en el sentit d’elevar el límit màxim de compliment fins als 40 anys de presó.

Facebook Twitter Linkedin Google +

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación