CAT ESP

Es pot adoptar el fill de la parella?

20/12/2013
Si estàs compartint la teva vida amb una persona que té un fill/a, fruit d’una relació anterior, et pots plantejar adoptar la criatura si hi has entaulat un vincle prou sòlid. Ara bé, també ho pots fer si tots dos progenitors de la criatura estan vius?
 
La resposta a aquesta pregunta dependrà de les circumstàncies de l’adoptant, del menor i dels seus progenitors. És clar que l’adoptant ha de poder demostrar que el seu vincle amb la parella és estable i que aquesta presta el seu consentiment perquè adopti  el seu fill. A més , si l’adoptat té més de dotze anys , ha de prestar el seu consentiment expressament.
 
El problema es pot suscitar quan l’altre/a progenitor/a de l’adoptat no vulgui prestar el seu consentiment a que una altra persona adopti  el seu fill. Si aquest progenitor manté un vincle afectiu amb la criatura i compleix amb les seves responsabilitats com a tal, difícilment s’autoritzarà l’adopció.
 
Ara bé, si el progenitor que s’hi nega no ha acomplert regularment amb les seves responsabilitats parentals envers el fill,  l’adoptant pot demanar que li permetin adoptar el seu fill sense que ni se li pregunti al progenitor incomplidor si hi està d’acord o no.
 
Per tirar endavant aquest procediment sense dificultats, des del Bufet Molina Bosch us recomanem que prèviament el progenitor que s’ha fet càrrec del fill/a, presenti demanda per exigir els aliments del fill comú. Això facilitarà la prova a l’expedient d’adopció.
Facebook Twitter Linkedin Google +

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación