CAT ESP

Sexisme i uniforme de treball

17/07/2015

Estem acostumats a veure en molts llocs de treball, ja siguin empreses públiques o privades, a dones treballadores uniformades amb vestits excessivament ajustats, escotats o amb transparències, faldilles curtes i/o amb sabates de tacó. En canvi, en els mateixos llocs els homes van vestits amb sabata plana, pantaló llarg i altres peces que no transparenten ni insinuen tant.

Això, segons els tribunals no té perquè ser un problema per a la dignitat de les treballadores, depenent del cas, però admeten que us podeu negar a portar determinades robes si vosaltres considereu que menyscaba la vostra dignitat i, a més, aquesta indumentària no és adequada.

Ara bé, quan els tribunals parlen de roba adequada, es refereixen a que l’uniforme ha de ser idoni per cumplir amb l’objectiu del lloc de treball; ha de ser necessari per desenvolupar les tasques pròpies i que no es pugui substituir per una altra igualment vàlida; i ha de ser equilibrada, és a dir, que aporti més beneficis en general que no pas perjudicis per a la treballadora.

Així doncs, si sou empresaris que teniu treballadores uniformades al vostre càrrec, des del Bufet Molina Bosch us recomanem que procureu ser flexibles amb la indumentària de les treballadores, disposeu de vàries opcions, útils i pràctiques. Si sou treballadores i no us proporcionen indumentària digna i adequada, queixeu-vos per escrit a l’empresa i valoreu les opcions de deixar de portar-la contra les indicacions empresarials.

Facebook Twitter Linkedin Google +

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación