CAT ESP

Divorci i hipoteca del pis en comú

24/07/2015

Si heu dicidit separar-vos o divorciar-vos de la vostra parella, podeu signar un conveni regulador en el que establiu que un dels dos es quedarà a viure a l’habitatge comú, del qual en sou propietaris tots dos, amb la condició que l’ocupant pagarà el total de la quota hipotecaria mensual durant tot el temps que hi visqui.

No hi ha cap problema en pactar això, però des del Bufet Molina Bosch us advertim que heu de tenir en compte algunes qüestions importants:

Per més que qui viu a l’habitatge pagui la quota hipotecària sencera durant uns anys, inclús l’IBI i les despeses de comunitat, això no vol dir que aquest augmenti el seu percentatge sobre la propietat. El percentatge romandrà invariable i, per tant, el dia que us vengueu aquest immoble, us repartireu el preu que us en donin en base al que consti al registre de la propietat.

Per altra banda, el pacte que heu signat només té efectes entre vosaltres, o sigui que no afecta al banc. Això és vital, ja que si el que s’ha compromès a pagar la quota hipotecària no ho fa, el banc podrà executar la hipoteca contra els dos propietaris. Per tant, al que no hi viu li tocarà pagar tot el que es degui, si no vol que li embarguin altres béns, i l’únic que podrà fer és reclamar a l’impagador allò que hagi deixat de pagar en base al conveni.

Una solució fàcil per evitar aquest maldecap és vendre el pis en el moment del divorci, que se’l quedi un dels dos o, si un hi posa inconvenients, instar el procediment judicial per obligar l’altre a vendre’l.

Facebook Twitter Linkedin Google +

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación