CAT ESP

Si et separes de la teva parella de fet, pots reclamar-li una pensió d’aliments per a tu?

11/12/2015

A Catalunya és possible demanar una pensió d’aliments a la teva ex-parella de fet quan es produeix la separació, sempre que la necessitis per atendre adequadament el teu sosteniment, es a dir, que la necessitis per viure.

Ara bé, cal tenir en compte que només la pots demanar si la convivència amb la teva parella ha reduït la teva capacitat d’obtenir ingressos, o si el fet de tenir la custòdia dels fills comuns disminueix la teva capacitat d’obtenir ingressos.

Per tant, es tracta d’una pensió que no es pot reclamar sempre que es produeixi la ruptura d’una parella de fet, sinó que només es pot reclamar quan la parella hagi conviscut o bé hagi tingut un fill en comú, i sempre que la pensió sigui necessària per garantir el sosteniment del membre de la parella que la reclama.

Per últim, cal tenir present que aquesta pensió es pot reclamar encara que l’obligat a pagar-la mori. En aquest cas la reclamació caldrà fer-la abans dels tres mesos des de la defunció sempre que aquesta defunció s’hagi produït abans del termini d’un any des de l’extinció de la parella de fet. Si aquestes condicions es compleixen la pensió l’haurà de pagar els hereus del membre de la parella que s’hagi mort.

Des del Bufet Molina Bosch et recomanem que si trenques amb la teva parella amb la que has conviscut o amb la que tens fills en comú, consultis ràpidament amb un advocat, ja que ell et traurà de dubtes sobre si pots o no reclamar aquesta pensió d’aliments, i de quina manera pots fer-ho.

Facebook Twitter Linkedin Google +

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación