CAT ESP

Agressió al president del govern

18/12/2015

Si agredeixes a un president o membre del govern espanyol o d’una comunitat autònoma, o a un membre del Congrés dels Diputats, del Senat o d’un parlament d’una comunitat autònoma o d’un ajuntament, a un magistrat, jutge o fiscal, es tracta d’un atemptat i t’exposes a una pena de presó d’un a sis anys i a una multa de sis a dotze mesos.

En canvi, si agredeixes a una autoritat diferent de les anteriors, també es tracta d’un atemptat, però en aquest cas està castigat amb una pena lleugerament inferior, que va d’un a quatre anys de presó i de tres a sis mesos de multa. Si agredeixes a un policia de qualsevol dels cossos que existeixen o a un funcionari públic (també tenen aquesta consideració els funcionaris docents i els sanitaris) també es considera atemptat, però la pena de presó és de sis mesos a tres anys.

Si dus a terme una agressió d’aquest tipus sent menor d’edat, però tens entre 16 o 17 anys, la mesura que se t’aplica és diferent. En aquest casos et poden internar fins a sis anys en un centre tancat, en funció de si tens antecedents, de les teves circumstàncies familiars i socials, la teva personalitat, etc.

Així doncs, des del Bufet Molina Bosch volem remarcar les conseqüències d’agredir, per exemple, a un professor de l’escola, ja que no té perquè tractar-se d’un supòsit tan estrany com agredir, posem per cas, a tot un president de l’Estat espanyol.

Facebook Twitter Linkedin Google +

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación