CAT ESP

Les donacions i els llegats com a mètode per deixar sense béns a un hereu

22/01/2016

Qualsevol persona és lliure de regalar els seus béns a qui vulgui, ja sigui donant-los en vida o bé establint llegats en benefici d’algun hereu concret o de tercers aliens. Ara bé, aquesta decisió té un límit, i és que tot descendent o ascendent del difunt té dret, com a mínim, a obtenir la legítima, segons l’ordre que estableix la llei.

El que passa en alguna ocasió és que el difunt no deixa res en herència a algun dels seus hereus legitimaris i, tot i que té dret a reclamar la legítima, resulta que com que el difunt ho va repartir tot en vida en forma de donacions i la resta ho ha repartit en el testament en forma de llegats a tercers, no hi ha cap remanent que serveixi per satisfer la seva legítima.

Doncs bé, si et trobes en aquesta situació, sàpigues que igualment tens la possibilitat de reclamar la teva legítima contra els beneficiaris d’aquestes donacions i legataris i forçar-los a que et paguin l’import de la legítima que et pertoca amb càrrec als béns que van rebre gratuïtament.

I recorda, si aquest és el teu cas, contacta ràpidament amb el Bufet Molina Bosch per tal que no prescriguin ni caduquin els teus drets sobre l’herència!
Facebook Twitter Linkedin Google +

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación