CAT ESP

El banc us vol canviar participacions preferents o obligacions subordinades per un altre producte?

15/11/2013
Teniu participacions preferents o obligacions subordinades i el vostre banc us diu que us les canvia per un altre producte que no us interessa, de pitjor qualitat, o amb un valor inferior, com són unes accions de la pròpia entitat o d'una vinculada? 
 
Des del Bufet Molina Bosch som del parer que les entitats bancàries no poden imposar-vos el canvi a aquests productes de forma unilateral, sense el vostre consentiment i, a sobre, per perjudicar-vos econòmicament.
 
El banc no és ningú més poderós que vosaltres alhora de decidir què es pot canviar en un contracte pactat entre les parts, per més que us limitéssiu a signar les condicions particulars d'un contracte tipus. Ni tan sols es pot escudar en que hi ha una nova normativa que els obliga a fer-ho. L'estat tampoc us pot obligar a canviar el contracte si la normativa que promulga és posterior al dia que vosaltres vau signar el contracte de participacions preferents o obligacions subordinades.
 
Hi ha un principi superior, el de la seguretat jurídica, que no pot transgredir el banc i encara menys l'estat. No és l'estat qui diu que s'ha de continuar pagant el deute sobirà per mantenir la seguretat jurídica dels inversors? Doncs els que heu comprat aquests productes també sou inversors i també heu de poder gaudir d'aquesta seguretat jurídica!
 
Per tant, si us fan aquest canvi sense que vosaltres l'hagueu demanat o hi hagueu consentit, i considereu que us estan perjudicant, envieu un burofax immediatament a l'oficina de l'entitat financera per comunicar-los que no hi esteu d'acord i que no ho facin.
 
El següent pas serà reclamar els diners d'aquest producte per recuperar la inversió inicial, però això ja serà objecte d'un altre consell.
Facebook Twitter Linkedin Google +

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación