CAT ESP

Quines conseqüències et pot comportar exhibir en un esdeveniment esportiu una bandera expressament prohibida?

20/05/2016

Tenint en compte, per exemple, la prohibició d’exhibir banderes estelades que ha fixat la Delegació del Govern a Madrid per al partit de futbol de la final de la Copa del Rei del pròxim 22 de maig, i tenint en compte també el que estableix la Llei contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància a l’esport, si et localitzen exhibint una bandera expressament prohibida durant el transcurs d’un esdeveniment esportiu, et poden sancionar amb una multa que pot anar des dels 3.000,01 € fins als 60.000,00 €. A més a més també et poden imposar una sanció de treballs socials en l’àmbit esportiu i/o la prohibició d’entrada a recintes esportius de sis mesos a dos anys.

Des del Bufet Molina Bosch entenem que en el cas de la prohibició de la bandera estelada establerta per la Delegació del Govern a Madrid no s’ajusta a dret, en tant que és un atac al dret fonamental a la llibertat d’expressió i la bandera estelada no és una bandera inclosa en el llistat de banderes expressament prohibides.

Considerem important que coneguis les sancions que et poden imposar si decideixes desobeir la prohibició establerta. En cas que ho facis i siguis identificat pel personal de seguretat et recomanem que mantinguis la calma i que no parlis més del compte mentre et prenen les dades personals, ja que qualsevol acte que pugui ser considerat com a bel·ligerant o qualsevol comentari fora de lloc et pot comportar una sanció més greu o, inclús, la detenció.
Quines conseqüències et pot comportar exhibir en un esdeveniment esportiu una bandera expressament prohibida?
Facebook Twitter Linkedin Google +

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación