CAT ESP

Simular ser víctima d’un delicte

27/05/2016

Hi ha qui al haver perdut, per exemple, l’ordinador portàtil perquè se l’ha deixat en una cafeteria i quan ha tornat a buscar-lo ja no hi era, ha posat una denúncia davant dels Mossos d’Esquadra dient que ha estat víctima d’un robatori amb intimidació i que li han robat l’esmentat ordinador. Això ho fan per mirar de cobrar de l’assegurança el valor de l’ordinador ja que la pèrdua o inclús si l’han sostret mitjançant un furt, no entren dins de l’assegurança i, per tant, no es pot cobrar de l’asseguradora.

Aquesta actuació està castigada en el Codi penal com una simulació de ser víctima d’un delicte com a mitjà per realitzar una estafa a la companyia asseguradora i està castigat amb una pena de presó d’un any i nou mesos a tres anys si el valor de l’objecte que es denuncia com a sostret supera els 400,- euros. Si no ho supera, la pena és d’una multa de sis a dotze mesos. En el cas de que no s’arribi a cobrar de l’asseguradora, estaríem davant d’una simulació de delicte com a mitjà per realitzar una estafa, en grau de temptativa, i la pena seria també de multa de sis a dotze mesos.

Des del Bufet Molina Bosch us recomanem que no simuleu ser víctima d’un delicte ja que les conseqüències són pitjors que el valor de la pèrdua que es pot haver tingut.

Simular ser víctima d’un delicte
Facebook Twitter Linkedin Google +

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación