CAT ESP

L’ordre de protecció en els casos de violència de gènere

23/09/2016

Si has estat víctima d’una violència de gènere i el jutjat t’ha atorgat una ordre de protecció mentre no es realitza el judici, cal que tinguis en compte que aquesta ordre no la pots vulnerar ni tu ni la persona a qui se li ha establert aquesta ordre.

D’aquesta manera i per exemple, encara que tots dos decidiu de mutu acord passar per alt l’ordre d’allunyament un jutge us pot condemnar per un trencament de mesura cautelar: a tu com a inductora i a l’agressor com a autor del delicte. Per tant, cal complir amb l’ordre de protecció fins que aquesta no s’acabi o el jutge la retiri.

Per altra banda també és important saber que si un cop fet el judici el jutge dicta una sentència absolutòria, l’ordre de protecció deixarà d’estar vigent encara que la recorris. Ara bé, això serà així sempre que el jutge no hagi dit expressament a la sentència que la ordre quedarà vigent mentre no es resolguin els recursos que s’hi interposin. Per tant, si no vols que l’odre de protecció deixi d’estar vigent en cas que absolguin a l’agressor mentre es tramita el recurs d’apel·lació, és imprescindible que l’advocat que et defensi així ho demani a l’acte del judici.

Des del Bufet Molina Bosch et recomanem que tant abans com després de formular una denúncia per violència de gènere t’assessoris amb un advocat, amb independència de l’assessorament que puguis rebre per part d’organismes com els Mossos d’Esquadra o el Casal de la Dona. D’aquesta manera, a part de tenir un coneixement més ampli dels teus drets com a víctima, sabràs què has de fer en tot moment per no quedar desprotegida ni desemparada.

L’ordre de protecció en els casos de violència de gènere
Facebook Twitter Linkedin Google +

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación