CAT ESP

Tens dret a que t’indemnitzin quan s’acaba el teu contracte laboral temporal?

07/10/2016

Aquesta última setmana ha estat en boca de tothom aquest tema arran d’una sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, vinculant a l’estat espanyol. Aprofitem, doncs, per mirar d’aclarir què poden exigir els treballadors temporals quan se’ls acaba el contracte.

Si tens un contracte temporal per obra i servei o bé per circumstàncies del mercat (acumulació de feina puntual), quan s’acaba l’obra o servei o bé arriba la data que s’havia posat de termini, el contracte s’extingeix, si no és que te’l prorroguen. Si s’extingeix, aleshores l’empresari t’ha de pagar obligatòriament una indemnització per finalització de contracte. Així doncs, l’empresari t’ha de liquidar la indemnització sí o sí, per més que et digui que és un acomiadament procedent.

Ara mateix la indemnització d’aquests contractes és de dotze dies per any treballat o la part proporcional. En canvi, per als interins, quan se’ls acaba el contracte se’ls ha de pagar vint dies per any treballat. És de suposar, doncs, que als altres treballadors temporals els equipararan l’import de la indemnització a la dels interins.

Des del Bufet Molina Bosch us mantindrem al corrent de les novetats que vagin sorgint en relació amb aquest assumpte que afecta a tantes empreses i treballadors a l’estat espanyol.

Tens dret a que t’indemnitzin quan s’acaba el teu contracte laboral temporal?
Facebook Twitter Linkedin Google +

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación