CAT ESP

És delicte no pagar la pensió d’aliments?

21/10/2016

Com ja us vàrem explicar al post sobre les insolvències punibles, el fet de no pagar la pensió d’aliments a favor dels fills, o bé la pensió d’aliments a favor del cònjuge o la prestació compensatòria constitueix un delicte d’impagament de pensions.

Ara bé, perquè això sigui així primer cal que l’impagament es produeixi com a mínim en dues mensualitats consecutives o bé quatre de no consecutives.

Per altra banda també cal que l’impagament no es produeixi degut a l’incapacitat econòmica de qui les deu. Es a dir, cal que l’incomplidor no pagui tot i tenir la capacitat econòmica suficient per fer-ho. Això vol dir que si una persona no paga perquè econòmicament no pot, no se’l podrà condemnar.

Les penes que se li poden imposar a la persona que comet un delicte d’impagament de pensions poden ser de tres mesos a un any de presó o de multa de sis a vint-i-quatre mesos. La condemna comportarà sempre el pagament de les pensions degudes.

Des del Bufet Molina Bosch et recomanem, però, que abans de posar cap denúncia per un impagament de pensions ens ho consultis, atès que caldrà valorar si et surt més a compte formular una denuncia o bé només una execució civil si l’únic que vols és cobrar el que et deuen.

És delicte no pagar la pensió d’aliments?
Facebook Twitter Linkedin Google +

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación