CAT ESP

El dret de tempteig i retracte

28/10/2016

Si ets propietari d’un habitatge que tens arrendat i el vols vendre has de saber que, a més de comunicar a l’arrendatari la teva intenció de fer-ho, li has d’indicar totes les condicions econòmiques de la venda. En el moment que l’arrendatari rebi aquesta comunicació, tindrà un termini de trenta dies per demanar-te que li venguis a ell en les mateixes condicions i preu. És el que se’n diu el dret de tempteig.

Si no compleixes aquest tràmit i vens sense que l’arrendatari en sàpiga res, podrà anular la compravenda realitzada i forçar-te a vendre-li l’habitatge en les mateixes condicions i preu. D’això se’n diu dret de retracte.

Una solució senzilla per evitar-te maldecaps que et proposem des del Bufet Molina Bosch és incloure en el contracte d’arrendament una clàusula de prevenció en la que l’arrendatari renunciï expressament a exercir aquest dret de tempteig o retracte. D’aquesta manera només caldrà que li notifiquis que tens la intenció de vendre i les condicions de la venda, però sense que l’arrendatari tingui l’opció a exercir el tempteig ni el retracte. Això sí, li has de comunicar trenta dies abans de formalitzar la compra-venda.

El dret de tempteig i retracte
Facebook Twitter Linkedin Google +

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación