CAT ESP

Què cal que tingui en compte alhora de llogar un habitatge? (II)

31/10/2013
L'objectiu del Consell d'aquesta setmana és actualitzar el post que vam publicar el 29 de novembre de 2012 que parlava dels arrendaments urbans, ja que el dia 6 de juny de 2013 va entrar en vigor una llei que modifica aspectes essencials dels arrendaments urbans.
 
Un dels aspectes importants que es modifica és la durada mínima dels contractes d'arrendaments. Abans els contractes tenien una durada mínima de cinc anys. Ara aquesta durada s'ha reduït fins als tres anys de manera que, si en el contracte es pacta una durada inferior a aquests tres anys, l'arrendatari podrà renovar anualment fins a complir aquest període.
 
Un altre dels aspectes importants que s'ha introduït és la necessària inscripció del contracte d'arrendament al Registre de la Propietat, per tal que el contracte tingui efectes sobre tercers. Es a dir, si el que volem és assegurar-nos que podrem prorrogar el contracte d'arrendament cada any fins a complir com a mínim el termini de tres anys, sense que un tercer, per exemple, pugui comprar l'habitatge i desnonar-nos, haurem d'inscriure el contracte d'arrendament al Registre de la Propietat. Això no evitarà que el tercer pugui comprar l'habitatge, però si provocarà que el nou propietari hagi de respectar el nostre contracte d'arrendament fins que finalitzi la durada mínima o la que haguem establert, si és superior a aquests tres anys.
 
En definitiva, des de Bufet Molina Bosch aconsellem als possibles arrendataris d'un habitatge que inscriviu el contracte d'arrendament al Registre de la Propietat que correspongui. Us costarà uns diners però guanyareu en seguretat ja que us estalviareu que us facin fora abans d'hora.
Facebook Twitter Linkedin Google +

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación