CAT ESP

Puc obligar a vendre un habitatge que també és propietat d’algú altre?

27/01/2017

Hi ha moltes situacions en què la propietat d’un immoble és compartida entre més d’una persona. Per exemple, germans que han heredat dels pares, el matrimoni que compra per meitats indivises, etc. Ara bé, això vol dir que has de romandre en aquesta situació per sempre més, si un dels propietaris no vol vendre la seva part ni comprar la teva?

La resposta ha de ser forçosament negativa. No estàs obligat a compartir una propietat si no ho havies pactat expressament, cosa que, per altra banda, ha de ser obligatòriament només amb caràcter temporal. Per tant, si el mecanisme amistós no funciona perquè les parts no us poseu d’acord amb el preu de l’immoble pel qual s’ha de vendre ni en que un dels propietaris s’ho adjudiqui tot pagant a la resta la part que els pertocaria, aleshores no queda més remei que demanar-ho per la via judicial.

Ara bé, des del Bufet Molina Bosch aconsellem aquesta solució com a últim recurs ja que, si bé es taxarà la finca per un pèrit independent, si les parts no us poseu d’acord, pot acabar amb què la finca surti a subhasta perquè la compri un tercer a preu de saldo.

Puc obligar a vendre un habitatge que també és propietat d’algú altre?
Facebook Twitter Linkedin Google +

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación