CAT ESP

Sancions als treballadors

24/03/2017

Una de les facultats que tens com a empresari per corregir el comportament inadequat dels teus treballadors és sancionar-los, d’acord amb allò que disposa el conveni col·lectiu d’aplicació a l’activitat. Depenent de la gravetat dels fets la falta pot ser lleu, greu o molt greu i, per tant, la sanció que aplicaràs estarà en consonància. Normalment les lleus només comporten una amonestació verbal o escrita. En canvi les greus et permeten castigar el treballador sense que pugui venir a treballar durant uns dies i que, per tant, no els cobri, però mai pots fer-lo treballar sense cobrar o, per exemple, prohibir-li descansar o no fer vacances. Les molt greus no només et permeten sancionar-lo amb dies sense treballar i cobrar, sinó que també tens l’opció d’acomiadar-lo sense indemnitzar-lo. Ara bé, l’acomiadament és la sanció més greu i, per tant, la infracció del treballador ha de ser de suficient entitat.

En tots els casos, com a treballador pots impugnar la decisió de l’empresari per la via judicial i demanar que et retirin la sanció o que la rebaixin.

Tan des d’una banda com de l’altre, des del Bufet Molina Bosch et recomanem que miris què diu el conveni aplicable en quant a les formalitats de comunicació de la sanció i que tinguis present els períodes de prescripció, ja que un error formal pot abocar irremeiablement a una sanció revocada.

Sancions als treballadors
Facebook Twitter Linkedin Google +

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación