CAT ESP

Com tributen els immobles d’una herència?

31/03/2017

Normalment el muntant més elevat d’una herència el formen els immobles del difunt, motiu pel qual et pots estar plantejant quina és la millor manera de transmetre aquests immobles als teus hereus, de manera que tributin el mínim possible, sense cometre cap il·legalitat. Per això existeixen les reduccions i les bonificacions.

Transmetre immobles per via donació en vida no és una bona opció, si no és que tens un patrimoni superior als 2 milions d’euros. Aleshores, potser sí que convé, però no tots els immobles.

Ara per ara, transmetre’ls per herència és l’opció més econòmica. Ara bé, es poden transmetre cada un per separat o bé com un conjunt integrat dins una societat que es dediqui a treure rendiment d’aquests immobles. Aquesta segona opció et redueix molt la fiscalitat futura de l’herència, però no és útil si només disposes de quatre o cinc pisos llogats; en canvi sí que val la pena si disposes de bastants pisos o locals o d’algun edifici destinat a lloguer. Ara bé, cal que afectis aquests immobles a l’activitat d’una societat, que tinguis almenys un treballador aliè a la família treballant a jornada completa i en un local destinat a aquesta activitat. A més, aquesta activitat s’ha d’haver engegat un mínim de temps abans de la mort del propietari i l’hereu l’ha de mantenir durant un mínim de cinc anys després de la mort del causant.

Per tant, si tens alguns immobles i vols començar a planificar la teva herència, des del Bufet Molina Bosch et recomanem que tinguis en compte la fiscalitat de cada supòsit perquè arribat el moment, si ho tens ben organitzat, podràs alleugerir la càrrega fiscal dels teus hereus.

Facebook Twitter Linkedin Google +

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación