CAT ESP

Es pot llogar un immoble de varis propietaris?

07/04/2017
Potser perquè has heretat, potser perquè t’has divorciat o per qualsevol altre motiu, resulta que ets propietari d’un immoble juntament amb els teus germans, amb la teva ex-parella, etc. Si hi ha bona avinença entre els copropietaris, no hi ha cap problema. Ara bé, si sorgeix qualsevol conflicte o disparitat de criteris, et pots trobar en una situació desagradable i perjudicial a nivell econòmic.

Per exemple, si s’ha de posar l’immoble en lloguer, però resulta que no us poseu d’acord en el preu de la renda o la durada o en altres circumstàncies, qui pot decidir si es tira endavant o no? Doncs si es tracta de quatre germans copropietaris i tres decideixen que sí, aleshores el quart s’ha de conformar. Ara bé, sempre i quan es tracti d’un arrendament de tres anys de durada. Si es pretén pactar una durada superior, aleshores es requereix unanimitat dels copropietaris.

El problema el tindràs si sou dos germans o ex-parella al 50%. Aquí ningú té més poder de decisió que l’altre i, per tant, us trobeu en una situació d’estancament. Per tant, en aquests supòsits cal que busquis un acord per atribuir l’immoble a un sol propietari, solució que està bonificada a nivell fiscal, o bé que el veneu i us repartiu els diners. I si no aconsegueixes cap de les solucions anteriors, sempre et quedarà la via judicial per forçar a vendre l’immoble, tot i que no és una solució que aconsellem des del Bufet Molina Bosch, ja que la subhasta sempre és un mal negoci per al venedor.
Es pot llogar un immoble de varis propietaris?
Facebook Twitter Linkedin Google +

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación