CAT ESP

Les despeses que et pots deduir dels lloguers

05/05/2017

Si ets propietari d’algun habitatge o local que tens llogat, has d’incloure necessàriament a la declaració de la renda els rendiments que et genera aquest lloguer. Ara bé, per pagar el mínim d’impost per aquest concepte, pots reduir el rendiment net d’aquest lloguer aplicant les despeses sobre aquest immoble

Les despeses més habituals són les de la comunitat, obres que hagis realitzat, IBI, assegurança del continent, serveis de professionals, etc., però també has de tenir en compte que et pots descomptar l’amortització de l’immoble. El més fàcil, en aquest cas, és aplicar un 3% del valor cadastral de la construcció (no del total).

Tot allò que et descomptis ha d’estar reflectit en una factura formal, excepte pel que fa a l’amortització, clar. Per tant, si es tracta de despeses petites i només tens un rebut o un tiquet de caixa, des del Bufet Molina Bosch et recomanem que no ho incloguis.

I sobretot recorda que l’arrendatari es pot descomptar una part del lloguer a la seva declaració de renda i que per això ha d’informar de les dades del propietari. Per tant, Hisenda sabrà que has generat aquests rendiments, encara que tu no li hagis comunicat.

Les despeses que et pots deduir dels lloguers
Facebook Twitter Linkedin Google +

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación