CAT ESP

L'empresari pot accedir al contingut del vostre ordinador de la feina?

18/10/2013
En el nostre post de fa un mes i mig ja parlàvem d'aquest assumpte. El que passa és que recentment el Tribunal Constitucional ha emès una sentència que matisa lleugerament allò que vam comentar.
 
En essència, s'ha establert el criteri jurisprudencial que s'admet com a prova en judici que l'empresari accedeixi a l'ordinador que li ha proporcionat al treballador, i inclús al telèfon, inclús sense el seu consentiment, sempre i quan al conveni col·lectiu consti que el treballador no pot utilitzar aquests mitjans amb fins propis. Per tant, com que són eines de treball, el treballador ha d'assumir que l'esfera de la seva intimitat queda matisada per la potestat de l'empresari de controlar l'activitat dels treballadors.
 
Ara bé, quina és la forma més idònia per accedir a aquests instruments per poder-los aportar com a prova judicial, sense que el treballador pugui al·legar que han estat manipulats per l'empresari? El més segur és fer venir un informàtic i un notari que aixequi acta de tot el que es faci. L'informàtic farà una còpia dels discs durs, que entregarà al notari perquè la custodiï, i aleshores ja pot investigar el contingut de l'ordinador, amb la seguretat que allò que trobi que pugui comprometre al treballador ho tindrà en una còpia que només s'entregarà al jutge.
 
Així doncs, des del Bufet Molina Bosch recomanem als treballadors que no ho confieu tot al dret fonamental a la intimitat. Als empresaris us recomanem que procureu garantir al màxim la fiabilitat dels continguts que preteneu examinar als ordinadors de la feina.
Facebook Twitter Linkedin Google +

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación