CAT ESP

Quan pots rebaixar la pensió d’aliments?

08/09/2017
Si estàs pagant una pensió d’aliments pels teus fills perquè en el seu dia vas arribar a un acord o així ho va establir el jutge, no pensis que l’import de la pensió és inamovible. Es pot modificar si varien determinades circumstàncies. Ara bé, cal que tinguis en compte el següent:

En primer lloc, cal que tinguis menys ingressos o bé que l’altre progenitor hagi augmentat els seus propis, de forma substancial. Aleshores podràs demanar que et rebaixin l’import de la pensió. Ara bé, això només t’ho acceptaran si aquesta modificació de la capacitat econòmica de l’un o de l’altre és duradora. Per tant, no n’hi ha prou amb què t’hagin acomiadat i estiguis cobrant l’atur, sinó que has de poder acreditar que no estàs en disposició de reincoporar-te al mercat laboral a curt termini o aconseguir que et paguin un salari similar al que tenies fins ara.

També pots demanar deixar de pagar la pensió si algun dels teus fills treballa i cobra un salari, encara que no hagi arribat a l’edat que s’havia fixat com a límit per pagar-li la pensió.

En qualsevol dels casos, la decisió de rebaixar la pensió o de suprimir-la no la pots adoptar unilateralment, sinó que has de posar en marxa un procediment judicial de modificació de mesures, ja sigui de mutu acord o contenciós, i la rebaixa o supressió només serà efectiva a partir de que tinguis una sentència ferma, i no pas des que poses la demanda. Això és important que ho tinguis en compte perquè un procediment contenciós dura uns quants mesos.
Quan pots rebaixar la pensió d’aliments?
Facebook Twitter Linkedin Google +

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación