CAT ESP

Estem obligats a ajudar a qui ho necessita

04/10/2013
Estem obligats a ajudar a qui ho necessita. Si no ho fem, el Codi penal ens pot castigar amb una pena de multa i fins i tot, segons les circumstàncies, amb una pena de presó.
 
Per exemple, si trobem una persona que ha patit un accident i està desemparada i en perill evident i greu i no la socorrem, sempre que aquest socors no suposi un risc per a nosaltres, se'ns pot castigar amb una multa de 3 a 12 mesos. Això vol dir que si, per exemple, ens posen una multa de 3 mesos, a raó de 6 euros per dia, haurem de pagar 540 euros (3 mesos = 90 dies x 6 euros = 540 euros).
 
També se'ns imposarà la mateixa multa si, encara que nosaltres no podem prestar aquesta ajuda, no avisem urgentment a d'altres persones perquè ajudin.
Si la víctima resulta que ho ha estat com a conseqüència d'un accident fortuït provocat per nosaltres mateixos i no l'auxiliem, llavores al càstig és més sever, de 6 a 18 mesos de presó, perquè ha estat culpa nostra i no hi hem posat remei. I molt més sever encara si l'accident no ha estat fortuït, si no que l'hem provocat nosaltres per una imprudència. Llavors la pena de presó és bastant més greu, de 6 mesos a 4 anys.
 
Aquest tipus de delicte acostuma a donar-se, per exemple, en accidents entre un vehicle i un ciclista o un vianant. Així doncs, si presencieu o provoqueu algun accident d'aquest tipus, no abandoneu la víctima; ajudeu-la i, si presenta lesions, truqueu al 112 i quedeu-vos al lloc dels fets fins que arribi l'ambulància i la policia, col·laboreu amb ells i faciliteu tota la informació sobre com s'han produït els fets.
Facebook Twitter Linkedin Google +

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación