CAT ESP

Sleepers de Barry Levinson. 1996

27/02/2014
Sleepers és una pel•lícula basada en el llibre de Lorenzo Carcaterra, que descriu l’època més fosca de la seva vida. Barry Levinson la va dirigir l’any 1996 i la van protagonitzar uns monstres de l’escena com són en Kevin Bacon, en Robert de Niro, en Brad Pitt i en Dustin Hoffman, entre d’altres.

El film explica com una colla de quatre menors d’un barri marginal de  Nova York es veuen involucrats en un homicidi involuntari al metro de la ciutat, a causa d’una trapelleria. El jutge condemna els quatre nois a complir un any de reclusió en un centre de menors. El Reformatori Wilkinson, que manté les aparences des de l’exterior, es converteix en el pitjor malson pels joves. Alguns dels guardes els torturen i agredeixen sexualment al soterrani del reformatori. Aquells fets els faran canviar per sempre més, i decideixen enterrar aquell període en el silenci i continuar amb les seves vides, cada un d’ells amb conseqüències ben diferents.

Deu anys després, dos d’ells es retroben amb el cap dels guardes del reformatori i el maten a sang freda, però els arresten i es veuen abocats a un judici que se’ls presenta molt desfavorable.
 Un dels altres integrants de l’antiga colla, que treballa com a ajudant del Fiscal, reclama el cas, i amb l’ajuda del quart, lluiten per aconseguir un veredicte que absolgui els seus antics companys, utilitzant les seves influències al barri.

La pel•lícula és una clara evidència de com els barris marginals poden conduir a la delinqüència també a qui no la busca directament, i de com de nefastes poden ser les conseqüències d’un reformatori sense cap control.

Per això des del Bufet Molina Bosch sabem que us impregnareu del sentiment d’injustícia que transmet aquesta pel•lícula, alhora que d’una certa nostàlgia i esperem que us faci reflexionar durant una estona. Per als juristes, us recomanem que us fixeu especialment en el transcurs del judici perquè delimita molt bé quina es la seva estructura i diverses fases en el món anglosaxó.

Sleepers de Barry Levinson. 1996
Facebook Twitter Linkedin Google +

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación