CAT ESP

Els delictes contra la seguretat vial

13/09/2013
En un post anterior ja vam parlar de les conseqüències penals que pot comportar el conduir sota la influència de les begudes alcohòliques i negar-se a realitzar les proves de detecció alcohòlica. Avui però, volem parlar d'altres delictes que es poden cometre al volant d'un vehicle, en concret, l'excés de velocitat i la conducció sense permís.
 
El primer d'aquests delictes, com hem dit, fa referència a l'excés de velocitat. L'excés de velocitat es castiga penalment quan es supera en 60 kilòmetres per hora la velocitat permesa en una via urbana, o en 80 kilòmetres per hora en una via interurbana. Les penes per aquest tipus de delicte poden suposar de tres a sis mesos de presó, multa de sis a dotze mesos o treballs en benefici de la comunitat de trenta-un a noranta dies. Ens aquests procediments l'element clau per determinar si s'ha incorregut en aquest tipus de delicte és la captació de la fotografia d'un radar de trànsit.
 
En segon lloc també es pot incórrer en responsabilitat penal quan es condueix sense carnet, ja sigui per pèrdua de vigència al perdre tots els punts, per una retirada temporal en virtut d'una decisió judicial o perquè no s'ha obtingut mai. La pena a imposar en aquests casos és la mateixa que al cas anterior. Cal tenir en compte però, que només es castiga la retirada temporal si aquesta retirada l'ha ordenat un Jutge. Això no vol dir que si la retirada la ha decretat el Servei Català de Trànsit no es pugui incórrer en una sanció administrativa.
 
En definitiva, aneu amb compte amb els excessos de velocitat i sobretot no agafeu mai el vehicle si no disposeu del permís de conduir, ja que us podria comportar una condemna penal.
Facebook Twitter Linkedin Google +

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación