CAT ESP

Tinc molts deutes. Puc repudiar una herència perquè els meus creditors no cobrin?

12/07/2013
Si teniu deutes i heu pensat repudiar una herència perquè no voleu que els vostres creditors cobrin, o bé perquè no voleu que el patrimoni de l'herència en resulti minorat, heu de saber que els creditors, a partir del moment en què repudieu l'herència, poden reclamar el cobrament dels seus crèdits directament contra els béns de l'herència.
 
Els creditors tenen el termini d'un any des que repudieu l'herència, és a dir, des que feu constar en una escriptura pública la vostra voluntat de no heretar. Per fer efectiu aquest dret cal que els creditors s'adrecin al Jutjat i li demanin que embargui els béns necessaris que conformen l'herència.
 
Ara bé, què passa si no feu res? O sigui, si no accepteu l'herència ni la repudieu? En aquest cas els vostres creditors podran sol·licitar al Jutjat que us pregunti si voleu acceptar o repudiar l'herència. Si no responeu, s'entendrà que l'heu repudiat i, a partir d'aquest moment, començarà a computar el termini d'un any perquè els creditors facin efectius els seus crèdits directament contra els béns de l'herència.
 
Així doncs, penseu-ho bé abans de prendre aquesta decisió ja que, si els creditors posen en marxa aquest procediment, no només no haureu aconseguit el vostre objectiu, sinó que posareu en un compromís a la resta d'hereus, ja que no podran vendre la seva part dels immobles de l'herència fins que es liquidi el deute.
Facebook Twitter Linkedin Google +

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación